Plovoucí podlahy laminátové

Plovoucí podlahy jsou nejrozšířenější podlahovou krytinou. Tento status si získali díky velké odolnosti, snadné údržbě, poměrně příznivé pořizovací ceně a rychlé pokládce. Plovoucí podlahy velmi dobře vypadají, díky nim dostane Váš příbytek nový vzhled. Mimo zatraktivnění interiéru Vám mohou plovoucí podlahy pomoci vyřešit problémy s roztoči a alergiemi. Jistě oceníte také snadnou údržbu laminátových podlah. Laminátové podlahy imitují vzhled dřevěných podlah. Cena laminátových podlah je mnohem nižší než cena dřevěných podlah. Mezi hlavní výhody patří tedy cenová dostupnost, odolnost, podlahy jsou vhodné pro děti i domácí zvířata. Na výběr se naskýtá opravdu velmi široká paleta dekorů.

laminátová podlaha

Laminátová podlaha pro podlahové vytápění

Laminátová podlaha je také vhodná pro podlahové vytápění. Laminátové plovoucí podlahy jsou vhodné do bytu, ale i do komerčních prostorů. Nevýhodou je, že laminát je neobnovitelný materiál. Je tvrdší než dřevo, avšak mnohem křehčí. Při jeho poškození jej nejde nijak renovovat. Nutná je výměna celé lamely. Pokud se dostane vlhkost do laminátové podlahy, dojde k poškození nosné desky a laminátová plovoucí podlaha se již nikdy nevrátí do původní polohy. Laminátové podlahy jsou také v porovnání s dřevěnými podlahami hlučnější a chladnější na dotyk. Tyto podlahy také netlumí otřesy a vlnění jako dřevo, právě naopak jej zesilují.

Vrchní vrstva laminátových podlah je vybavena nelámavou pryskyřicí. Pryskyřice je umístěna na podkladovém dekorační motivu jednotlivých dekorů. Zkrátka a dobře je důležité si sepsat všechna pro a proti, aby se člověk při výběru podlahy nezmýlil.